Ordförandekonferens 2022 och Länets bästa honung

8 oktober, 2022

Vi fick en god start på dagen med frukost och föreningspresentationer. Vid ankomsts så röstades det om Länets bästa honung. Tre finalister hade tagit sig vidare och det var koncentration i luften när honungen bedömdes. Vi fortsatte med utvärdering av årets insatser och utveckling sedan förra konferensen. Vi hade tydligen gjort fler saker än vi trodde! Innan lunchen avhandlades bland annat de gemensamma insatserna vid Biets dag och Honungens dag samt den utökade samordningen med digitala ordförandeträffar.

Efter lunch var det högtidlig utdelning av priset för Länets bästa honung och invigning av Östra Värends nya föreningsbigård. Bigården står utanför handpappersbruket och den invigdes innan prisutdelningen. Ordförande Tessam klippte bandet som hölls av Pierre och Roger.

Invigning
Tessan klipper bandet och inviger Östra Värends föreningsbigård

 

Vinnarna i tävlingen blev:

1 Hardy Fransson, Växjöortens

2. Marita Ericsson Mandelhom

3. Jörgen Arnesson

Här är de glada vinnarna.

1:a pris till Hardy Fransson
2:dra pris till Marita Ericsson Mandelhom

Nästa år går tävlingen av stapeln i Ljungby och vi ser fram emot att besöka andra änden av länet då! Eftermiddagen ägnades åt gruppsamtal och diskussioner om framtiden, vad vi ska göra och hur. Anteckningarna från dessa grupper skickas ut till alla ordförande i lokalföreningarna så att insatser kan planeras i god tid, bland annat aktiviteter för nämnda dagar och kursverksamheten.