Vårupptakten 2019 – välkomna!

4 mars, 2019

Då var det dags för vårupptakt igen! Distriktsstyrelsen hälsar alla medlemmar till en fullspäckad dag som tar oss genom biodlingens historia, vidare till högteknologisk beescanning och honungshantering och till sist slutar vi i andelsbiodling – ett växande koncept bland biodlare!

Plats: Alvesta Folkets hus den 6:e april

Tid: 10-15 med lunchpaus där deltagarna har tid på sig att äta medhavd lunch eller inhandla något i Alvesta centrum.

Kostnad: 100 inkl fika på förmiddag och eftermiddag. OBS att lunch ej ingår. Betalning sker i förväg till Bankgiro nr. är 5846-0056 och märks med namn eller kontant på plats. Anmälan ska göras till Ingvar Johansson på ingvarjohansson727@msn.com senast 5 dagar innan.

Dagens föreläsare är dessa:

Jonas Karlsson ifrån Uppsala är analytiker och föreläsare som föreläser om biodling genom historien, vad har vi tänkt och använt från bina – en föreläsning full med kuriosa!

Björn Lagerman driver företaget FriBi och använder ramlösa skattlådor – hur går det till? Han kommer dessutom att prata om beescanning och hans lite speciella sätt att vara biodlare på. Många nya idéer utlovas!

Tessan Nordeman sitter i Kronobergs distriktsstyrelse och var den som började med det som kallas andelsbiodling vilket hon gärna delar med sig av. Detta är ett sätt att engagera fler i din biodling!

Välkomna till en dag som förhoppningsvis ger en massa inspiration till säsongens biodling önskar distriksstyrelsen!