Händer i distriktet under året

Preliminära datum för styrelsen och distriktet 2020-2021.

Styrelsemöte 2 2020-03-02

Vårupptakten i Alvesta 2020-03-14

Styrelsemöte nr 3 2020-04-06

Styrelsemöte nr 4 2020-06-08

Styrelsemöte nr 5 2020-08-17

Länets bästa honung, Korrö – datum ej fastställt

Studieresa 2020-08-29

Ordförandekonferens i Lessebo 2020-10-03

Styrelsemöte nr 6 2020-10-12

Träff för studieansvariga i Lessebo 2020-11-27

Årsmöte 2021 2020-02-xx

 

ARKIV: 

Vårupptakten 2018

Den 18:e mars var det dags för årets vårupptakt på Grimslövs folkhögskola. På programmet stod föreläsningar av Björn Dahlbäck och Hannes Bonhoff och de tjugotalet deltagarna fick en intressant dag med en trevlig lunch serverad på mitten.

Ordförandekonferens 2017

Lördagen den 7 oktober var 17 medlemmar från lokalföreningarna närvarande på ordförandekonferensen på Vislanda Värdshus. Deltagarna presenterade resp. förening. Vislanda BF gjorde en historisk presentation av hembygden genom Bertil Olsson. Därefter delades deltagarna in i fyra grupper för att ta fram tips och förslag för arbetet i föreningarna.

Honungens och äpplets dag 2017

Honungens och äpplets dag hölls för andra året på Korrö den 24 september. Vädrets makter stod oss bi med soligt och varmt väder och ett stort antal besökare och utställare. Inne på Logen höll Växtmästaren Jankov Månsson, Osby , vid två tillfällen föredrag om bl.a. binas betydelse i trädgården och om hur viktig jordens pHvärde är för lyckosam trädgårdsodling.

148 röster lämnades in till honungstävlingen. Per Henriksson fick flest röster. 72 st. Andra pris gick till Hardy Fransson med 47 röster och på tredje plats kom Ingvar Johansson. Grattis till alla tre. Vinnaren får, förutom äran, även ett presentkort som innehåller en trerätters supé för två personer på Korrö. Totalt hade 30 biodlare lämnat in honung till tävlingen. Bland alla inlämnade godkända bidrag utlottades en Höö-parad drottning, vilken vanns av Ann och Thomas Lund från Växjö.
Stort tack till lyckat arrangemang.

Även i år var den äppelkaketävling. Denna vanns av Barbro Andersson. Denna äppelkaka kommer att säljas på Korrö 2018.
2018 års tävling på Korrö är planerad till söndag 23 september. Boka redan in detta datum!

Kort på vinnarna finns på Länets bästa honung

Honungens och äpplets dag 2016-10-02
Ny plats, ny tid, nytt väder….. Ja i år var det första gången som Honungens och äpplets dag gick av stapeln på Korrö. Det var första gången i oktober månad och troligtvis första gången som vädrets makter inte riktigt var med oss! Regnet väntade dock tills avslutningen, som fick hållas inne på Logen.
Här delades priser ut till de bästa äppelkakorna. Årets Äppelkaka på Korrö 2017 vanns av Ros-Marie Andersson, Kroksjöbro. Denna äppelkaka kommer att säljas nästa år på Korrö! Andra och tredje pris tilldelades Helmer Svensson, Ingelstad och Ellinor Heim, Linneryd .
102 personer hade röstat på de tre honungsburkarna, som gått till final i tävlingen Länets bästa honung. Det blev en mycket jämn fight. Flest röster fick Kenneth Karlsson, Tingsryd, 37 röster. Tätt efter med 34 st kom Ellinor Heim, Linneryd. På tredje plats med 31 röster kom Birgitta Karlsson, Tingsryd. Detta var Kenneths tredje inteckning i tennfatet, vilket innebär att han får behålla denna! Han vann också ett presentkort, som innehöll en trerätters supé för två personer på Korrö. Med andra ord blev Hästriket den verklige vinnaren, ty alla finalisterna var detta år från Hästrikets Bf. Bara att gratulera dessa duktiga biodlare och en aktiv förening! Totalt hade 46 biodlare lämnat in honung till tävlingen.
Bland alla som lämnat godkända bidrag, föll lotten på Anton Nyberg, Väckelsång, som vann en Höö-parad drottning! Grattis!
Under dagen höll Trädgårdsmästare Bo Lindahl, Teckomatorp, vid två tillfällen föredrag om Binas roll i frukt- och bärodling. Han gav också många tips om ympning och beskärning.
Vid middagstid kunde man få njuta av skön musik och sång av Jenny och Agne från Asa och Ormesberga. Det fanns också hela dagen möjlighet att köpa honung, äpplen, marmelad mm. Många passade också på att prova lyckan genom att inköpa lotter.